Arlas vanliga mjölk vs. Klöver-mjölken

mj_lk_1144059465_12915837Jag har under en tid funderat över vad det är för skillnad mellan Arlas vanliga mjölk och deras Klöver-mjölk. Förutom att Klöver-mjölken är några ören billigare och har en annan förpackning har jag aldrig förstått vitsen med två olika sorters mjölk.

Idag, medans jag åt bulgarisk linssoppa till lunch, gjorde jag slag i saken och ringde upp Arla Forums konsumentrådgivning.

Kvinnan i luren svarade att Klöver-mjölken är pastöriserad vid en högre temperatur och därför har några dagars längre hållbarhet. I övrigt kommer mjölken från precis samma kor.

Hon avslutade sedan med; ”om man dricker den känner man att den smakar lite kokt…”

Det sista hade jag inte behövt höra. Nu känner jag den där ”kokta” smaken som jag aldrig tänkt på tidigare. Det får därför bli att övergå till Arlas vanliga mjölk igen.5 svar till “Arlas vanliga mjölk vs. Klöver-mjölken”

 1. André skriver:

  FU! Du har förstört klövermjölk för mig!

 2. Johnne skriver:

  Kyl mjölken lite mer än vanligt så slipper du den kokta smaken.

 3. Sten skriver:

  Föredrar Klöver, köper för att den är godare.

 4. Linda skriver:

  Klövermjölk är så mycket godare än den vanliga Arlamjölken. Den känns mer gammaldags :)

 5. Berra skriver:

  Den vanliga Arla-mjölken är god och en bra produkt, MEN Klöver-mjölken tycker jag är godare. Smaken är fylligare, gräddigare, mer som mjölken smakar direkt från kon (fast den är högpastöriserad, minsann!). Att den sedan håller längre och kostar mindre gör den till en självklar vinnare.

  Eftersom affären i mitt kvarter inte för Klöver-mjölk, åker jag en gång i veckan till stora köpcentret för att bunkra upp den. Hoppas bara Arla fortsätter producera Klöver-mjölk!

Lämna en kommentar