Rundade hörn i Photoshop

Att få till snygga rundade hörn i Photoshop kan vara ganska bökigt och onödigt tidskrävande. Därför skapade jag för en tid sedan ett Action som automatiskt fixar runda hörn med en enda knapptryckning.

Rounded Corners

Instruktioner

 1. Ladda hem och installera rounded-corners.atn
 2. Skapa ett nytt Photoshop-dokument och ange samma dimensioner som den bild du vill ge rundade hörn.
 3. Klistra in bilden som ett nytt lager i dokumentet.
 4. Välj sedan den rundning du vill ha från Action-paletten.

Tips!
Genom att välja ”Save for Web & Devices…” och spara bilden som PNG-24 med transparent bakgrund får man en bild med mjuka rundade hörn som kan användas på ljusa så väl som mörka bakgrunder.9 svar till “Rundade hörn i Photoshop”

 1. Jens Törnell skriver:

  Haha, den gamla godingen. Hoppas den gör succé! 😛

 2. Fluder skriver:

  Hej Kim.

  Kul att se din driftighet i praktik!

  Du som är ess på hemsidor, kan du kika på vår hemsida www1.alemtek.com hemsida och se ifall jag skött mig väl? Försöker finputsa lite i vår källkod, och ta bort de gamla spammiga meta texterna, som fanns redan innan du kom. Synd bara att du inte fick möjlighet att ta bort dem.

  Vore kul att träffas.

  Hälsningar
  Fluder

 3. saravillfara skriver:

  Åh, underbart!!!
  Jag som har lagt en massa tid hittills på detta, nu går det på en sekund!
  Tusen tack!

 4. Annah skriver:

  Tänk vad mycket tid jag sparar nu. Superbra! Tack så mycket =)

 5. […] snäll själ som skapat en action på detta och jajamen (som Milton brukar säga), det fanns det. Här hittade jag en action om fler är intresserade av att med ett knapptryck få rundade hörn på […]

 6. Strumpan & Co skriver:

  Tack så hemskt mycket!

 7. Sandra skriver:

  Hej!
  Jag fattade inte riktigt, jag har laddat hem filen, men det händer ingeting i själva photoshopet.. Jag hittar inte var man ska ange rundningen..
  Jag har photoshop 6.0, tacksam för svar! (:

 8. […] Photoshop Action för rundade hörn i PhotoShop fick en hel del positiv feedback. Här berättar jag hur du kan skapa rundade hörn helt utan […]

 9. Dan Lidholm skriver:

  Super! Den fungerar perfekt. Tack!

 10. Line skriver:

  Fattar inte riktigt. Vart hittar man ”knappen” i photoshop?

 11. Leif skriver:

  Hittade detta macro då jag sökte efter andra macron till PS. Har laddat hem och macrot funkar väl, men en sak får jag ej att funka …
  Lägger man en annan bakgrund än vit, så funkar inte transparensen i hörnen. Kan altså inte få det att funka på annan bakgrund än vitt.
  Har sparat det i det format som anges i inlägget.
  Nu är det, hos mig, 50%+, men funkar det även på alla bakgrunder ger jag det 100%+

  Gör jag nåt generalfel? Gör detta i PS CS6.

  //Leif

Lämna en kommentar